Een Amsterdamse ondernemer, wat is het nu eigenlijk precies?

Een ondernemer is anders dan anderen. Hij of zei ziet kansen waar anderen obstakels zijn. De mindset van een ondernemer is compleet anders dan die van een werknemers in de meeste gevallen. Een werknemer kiest voor de zekerheid van een salaris en werkt aan de plannen en ideeën van iemand anders. Een ondernemer ziet in problemen een oplossing en weet nooit helemaal zeker hoeveel geld er binnen gaat komen.

ondernemen in AmsterdamIn Nederland wordt het ondernemerschap zeker aangemoedigd. Wij als stad (en land) produceren veel succesvolle ondernemers. Maar het ondernemerschap is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je moet wel tegen een stootje kunnen, tegen afwijzing kunnen en een sterke mentaliteit hebben.

Veel ondernemers lopen tegen problemen aan, vaak werken ze namelijk ook veel meer dan 40 uur per week. Vrienden, familie en kennissen kunnen dit soms niet helemaal begrijpen. Want waarom zou iemand zoveel werken? Dat is het verschil tussen de ondernemer en de werknemer. Een ondernemer wordt helemaal warm van binnen als hij aan iets van zichzelf werkt, en daarom ziet hij of zei het meestal ook niet als werk.

betalingenIets waar veel ondernemers in Amsterdam mee te maken krijgen (zowel B2B als B2C) zijn klanten die niet betalen. Het is extreem vervelend als de diensten of producten geleverd zijn, maar er wordt vervolgens niet betaald. De boekhoudsoftware kan vaak automatisch herinneringen versturen, maar wat als dat niet voldoende is? Wat als klanten nog steeds niet op tijd betalen? Wat is dan de volgende stap die een ondernemer kan zetten? Zelf achter de klant aan bellen en kostbare tijd verspillen?

Dat is niet een heel erg slim idee. Een veel beter idee is om een externe partij in te schakelen die u daarbij kan helpen. De eerste optie is een incassobureau en daarna heeft u altijd nog de mogelijkheid om een deurwaarder in de schakelen. De deurwaarder kan namelijk ook beslag leggen op bepaalde goederen of zelfs op inkomsten, zodat uw factuur betaald wordt. Er zijn ook zogenaamde no cure no pay incasso kantoren, bedrijven die in principe enkel betaald worden bij resultaat. Dit maakt de stap kleinere om een dergelijk bedrijf in te schakelen.